AlcoRa, la ilustre ceràmica
Del 12 d'abril al 28 de maig de 2017
 L'1 de maig de 1727 és una data gravada a foc en la història de l'Alcora. Aquest dia el IX comte d'Aranda posava a funcionar la seva admirada Reial Fàbrica; una manufactura pionera, moderna, il·lustrada, amb una producció que continua sent avui la nostra principal ambaixadora a tot el món. Una empresa que ha convertit a l'Alcora en sinònim d'excel·lència i que es considera l'origen del sector industrial ceràmic de la província de Castelló.

L'1 de maig de 2016, 289 anys després d'aquella històrica data, l'Alcora assistia al naixement d'una nova empresa, Alcora, la Il·lustre Ceràmica, que es posava a funcionar de manera discreta i silenciosa, amb l'objectiu de portar aquesta excel·lència ceràmica, tan glossada pels historiadors, més enllà de les albors del segle XXI.

Ara, abans de complir el primer any, Alcora, la Il·lustre Ceràmica està en condicions de presentar davant el públic una petita mostra de la seva encara incipient producció, a manera d'aperitiu del seu primer gran objectiu: una antològica exposició que s'inaugurarà el 21 de agost, en Festes del Crist, i en la qual es podran admirar gairebé 40 obres dignes de l'apel·latiu "Alcora", amb tot el que això comporta. Alcora, la Il·lustre Ceràmica ha nascut per tornar a portar el nom del nostre municipi al cim de la ceràmica artística.
17 sql / 4 sqlseo / 0.05675507s.