Enterraments infantils ibèrics de l'Alcora
Del 17 d'octubre al 15 de desembre de 2013
 Enterraments infantils ibèrics del jaciment d'El Saltador (l'Alcora)

Aquest jaciment és objecte d'actuacions arqueològiques des de 2004, doncs es troba a la Ciutat Esportiva de l'Alcora i s'ha vist afectat per la construcció d'algunes de les seves instal•lacions, com les piscines o els vials d'accés.
Al llarg de successives campanyes s'ha excavat una superfície de 1.500 m2 i s'ha tret a la llum part de les estructures d'aquest assentament, així com abundant material arqueològic, actualment en fase d'estudi.

La troballa d'enterraments infantils en jaciments d'aquesta cronologia no és habitual, i menys encara en el nombre i estat de conservació en què van ser trobats els d'El Saltador. Precisament, la seva bona conservació va permetre l'extracció en bloc de les diferents inhumacions, de manera que després d'un procés de neteja i consolidació, seran exposats en el Museu de Ceràmica de la localitat, acompanyats per panells explicatius que informaran al públic sobre el jaciment del Saltador, el ritual funerari ibèric, el context històric, altres troballes similars i els jaciments arqueològics del terme municipal de l'Alcora.
  • Enterraments infantils ibèrics de l'Alcora
17 sql / 4 sqlseo / 0.06357098s.